torsdag 6 november 2008

Östersjötorsk är helt ok att äta

Man måste lyssna på vad forskarna säger hävdar miljörörelsen, fast det är en sanning med modifikation. För man skall bara lyssna på de forskare som säger det som miljörörelsen vill höra andra skall ignoreras.

Just nu så är det kvoterna för torskfisket i östersjön som är i ljuset efter det att EU höjde kvoterna för torskfisket i enlighet med forskarnas rekommendationer, till och med så att höjningen var lite mindre än vad forskarna godkände.

Kommer då WWF att ta bort rödmärkningen för torsk som fångats i östersjön nu när forskarna säger att stammen är kraftig, naturligtvis så kommer de inte att göra det för de vill ju själva skapa sig en bild av att torsken är stark. Hur skall detta gå till forskarna har sagt att torken är stark och vilka andra kan WWF lyssna på om de inte vill lyssna på den vetenskapliga expertisen.

Troligtvis så kommer nu WWF att dammsuga alla marina forskningscentra efter en enda forskare som på något sätt stöder deras bild och hårt föra fram denna enda forskare som den som vet allt.

Att situationen på vissa ställen förbättras är inget som miljörörelsen vill kännas vid för de skulle störa deras övriga politiska planer på att se till att hela världen återgår till någon form av stenåldersliv.

Som det är nu så fångas torsken i östersjön och antingen exporteras eller kastas bort, medan vi själva importerar fisk från andra sida jordklotet bara för att döva vårt miljösamvete. Är det inte bättre att fisken äts upp där den fångas.

Att äta lagligt fångad tork från östersjön är inget fel och det är faktiskt en miljögärning att göra det eftersom vi då minskar mängden onödiga transporter av fisk. Det gäller bara nu att få miljörörelsen att sluta utmåla alla som äter östersjöfisk som förbrytare värre än mördare.

Aftonbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Precis! WWF är ett särintresse som tolkar fakta selektivt, tro inget annat. /Östersjöforskare

Anonym sa...

Jag førstår inte svenska folket som går på detta från greenpeace och andra miljøorganisationer hela tiden. Var sjælv yrkesfiskare i 15 år och vet hur det ser ut, de svenska fiskarna ær till størsta delen lagliga och håller sig inom kvoterna. Men det finns ju alltid någon som bryter mot reglerna i hela svenska samhællet.
Skulle det sedan vara bættre att køpa fisk som fraktas runt hela jorden!!!!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg