måndag 16 mars 2009

Etanolbluffen

Robert Collin skriver i dag en tankeväckande krönika på Aftonbladet om vem som skall ta ansvar när etanolbluffen avslöjas.

En i mitt tycke mycket berättigad fråga eftersom etanol som drivmedel och krav på att tillverka etanol är bland det mest egoistiska som man kan tänka sig. Etanol går i dag enbart att tillverka av livsmedelsgrödor om det skall bli någon ekonomi i det hela.

Om man omvandlar livsmedel till drivmedel så bör en grundförutsättning vara att alla människor i denna värld får äta sig mätta först sen gör vi etanol av överskottet.

Det egoistiska i etanolen ligger i att det för vissa miljökämpar är viktigare att få köra runt i sina bilar än att bry sig om de människor som svälter.

Hela etanoldebatten är ett sammelsurium av lögner och drömmar.

Skall vi satsa på någonting så satsa på metanolmotorer, metanol går att utvinna ur skogsavfall och det är definitivt ingen bristvara i värden. Det är en teknik som finns fungerar och som inte tar maten ur munnen på svältande barn

Aftonbladet

2 kommentarer:

plutonium sa...

Väldigt kul att man , ÄNTLIGEN , får svart på vit att hela bunten av miljömuppar har gått på pumpen .
Nu efter att har kastat bort ett antal miljarder på etanoleländet tvingas snart alla som skrek "ETANOL , ETANOL " svälja sin stolthet och erkänna att de hade så satans fel !Men det är väl för mycket begärt av dessa falska typer eller ???

Bengt sa...

Artikeln om etanolbluffen är rättvisande men det är långt ifrån alla som blivit lurade. För var och en med mellanstadiets räknekunskaper och kännedom om landets åkerareal borde bluffen ha varit uppenbar.

Gå nu inte i samma fälla när det gäller metanol. Den globala medborgaren förfogar över knappt 7000 m2 skog. Europén har ungefär samma area. Ta nu och gör en genomräkning av hur mycket vedämne som kan vikas för metanol utöver alla andra nyttigheter som skogen skall användas till. Tills vidare kanske man kan utnyttja mark som tre miljarder underförsörjda borde få förfoga men det känns litet motbjudande. Eller hur? Och, det kan för övrigt bara räcka en högst begränsad tid.

Bengt Bodin

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg