tisdag 30 september 2008

Dåligt livsmedelsverket

Aftonbladet har tidigare rapporterat om snuskföretaget i Malmö Elisedals chark, som också går under namnet Markos chark, Jag bloggade om mina åsikter redan första gången som denna nyhet kom ut och den bloggen kan du läsa här

Men nu så kommer ännu mera detaljer om hur allvarligt snusket faktiskt varit att det var äckligt så det förslår det framgick redan förra gången.

Redan förra gången så framgick det också att livsmedelsverket agerat nästan oförlåtligt slött mot företaget.

Som det nu visar sig så har livsmedelsverkat agerat extremt oförlåtligt slött i frågan och låtit företaget hålla på med sin snuskhantering. Livsmedelsverket hade kunnat belägga produkterna med saluförbud vilket hade varit det enda rätta om livsmedelverket vill ha kvar någon form av förtroende som kontrollmyndighet, men det har man inte gjort med motiveringen som framkommer i följande uttalande

Nej. Eftersom produkterna värmebehandlas dör bakterierna. Risken att bli sjuk är förhöjd, men vi bedömer den som osannolik, säger Wolfgang Heger

Det finns alltså en förhöjd risk för sjukdom som livsmedelsverket underlåter att agera mot trots att den är så uppenbar att minsta barn kan förstå den..

Hur många andra företag är det som livsmedelsverket tillåter fortsätta att sälja undermåliga och farliga produkter med den motiveringen.

Skall inte Livsmedelsverket se till i första hand konsumenternas säkerhet när det gäller livsmedelshygienen, det verkar som om dom mera ser till köttsnuskarnas plånböcker när dom fattar sina beslut.

Att säga att livsmedelsverket i denna fråga borde stå i skamvrån räcker inte till men de ord som skulle behövas är sådana att dom inte riktigt passar in här, men skämmas borde livsmedelsverket och det rejält.

De livsmedelkedjor som nu självmant stoppat dessa snuskiga produkter skall ha all heder över sitt agerande, låt oss bara hoppas att dom håller samma krav på sin egen livsmedelshygien också.

Aftonbladet

4 kommentarer:

Ingela sa...

Visst är det fegt av Livsmedelsverket att inte ta ställning i denna frågan. Agera!

Peter Krogh sa...

Skandal är bara förnamnet, har inte Coop och Hemköp koll på sina underleverantörer?
Livsmedelsverket borde stänga ner fabriken direkt.
www.sjukicancer.se
Peter

Maria sa...

Livsmedelsverket är en jävla pajasverksamhet. De visar gång på gång att de värnar om producenternas rätt att förgifta oss med smuts som i det här fallet eller med allsköns tillsatser, medan konsumenterna rättigheter är trams som man inte vill eller orkar lägga mycket möda på.

Intressant att se att läskiga Markos chark överlåter till städfirmor att göra rent på de ytor där maten hanteras. Det får man utgå ifrån då man på hemsidan helt och hållet skyller på städningen. Det är allmänt känt att städfirmor ofta använder samma trasa till golv som till andra områden. Hos en seriös livsmedelsproducent ingår det väl i livsmedelsarbetarnas uppgifter att sköta om bänkar och andra utrymmen som maten kommer i direkt kontakt med? Aldrig någonsin att jag köper något från det här företaget. Jag skall anteckna namnet Marko Anic så att jag kan hålla reda på vad han sysslar med i framtiden.

Nicklas sa...

I ett såhär uppenbart fall finns ju bara en åtgärd. Polisen kör ut all personal ur lokalen. Allt i livsmedelsväg körs direkt till destruktion. Lokalerna beläggs med brukandeförbud och ägaren får näringsförbud. Då gör det ONT om man fuskar.

Efter att Lm-verket rensat några slakterier på allt kommer det att innebära en rejäl skärpning bland de som är kvar. Tiotusen i böter är ju inget mot total nedläggning av fabriken. Det kommer automatiskt att finnas en "egenkontroll" i ett sådant system. Om jag slarvar med hygienen så kanske jag blir av med jobbet.

Det enda för Lm-verket är ju att komma tillbaka om en vecka, den här gången med en überpetig fänrik med vita handskar. Om han hittar smuts någonstans så blir det utrensning av allt, ägarna får betala totalsanering av hela lokalen och allt livsmedel destrueras.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg