torsdag 11 september 2008

Inte skoj för myror

Saften Fun Light skall tydligen vara ett bra medel för att bekämpa myror, bara häll outspädd Fun Light på myrorna och problemet med myror är löst.

Vad det är som gör att myrorna dör av Fun Light är det ingen som kan säga det kan vara Aspartamet som saften innehåller, det kan också vara det att den är klibbig och seg som gör att myrorna dör.

Fun Light är enligt livsmedelsverket inte farlig för människor så vida vi inte dricker mer än 4 liter om dagen vill säga. Jag ställer mig tveksam till att aspartam är så ofarligt som det sägs, jag hade en släkting som av olika skäl var tvungen att dricka Fun light för att minska ner sockerintaget. Problemet var att Fun Light i alla fall på den släktingen hade en starkt laxerande effekt och innan orsaken till problemet uppdagades så provades många mirakelkurer när det som behövdes var att sluta dricka Fun Light.

Vi måste fundera lite över vad det är som våra livsmedel innehåller och kräva att de innehåller så naturliga saker som det bara är rimligt möjligt.

Svenska Dagbladet

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Michael Lundahl Karnerfors sa...

Varför skulle ingredienser vara bättre för att de är "naturliga"? Det var över 100 år sedan som G.E Moore slog ihjäl ett av de mest använda reklamargumenten... att något är bra eller gott (istället för ont) bara för att det är "naturligt".

http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_fallacy

Grundvattnet i Bangladesh innehåller arsenik. Arsenik är ett grundämne och förekomsten av ämnet är helt "naturlig"... det ligger ingen miljöförstöring bakom det utan det har alltid varit så. Hade du druckit vatten som har [reklamröst]"Helt naturlig förekomst av arsenik"[/reklamröst]? Varför itne? Det är ju "naturligt" och därför bra? Eller?

Om du dessutom hade läst artikeln så hade du sett att Aspartam är en dipeptid som består av två stycken aminosyror. Du består, nästan hela du av aminoyror...

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg